Indische curry met paneer zoete aardappel, aubergine en tomaat

30 MIN
2 personen
Indische curry met paneer zoete aardappel, aubergine en tomaat

Paneer is een van oorsprong Indische kaas. De naam stamt af van het Perzische woord ‘panir’, wat kaas betekent. Dit blanke canvas is zacht van smaak en combineer je gemakkelijk met krachtige smaken. Goed gezelschap in de keuken!

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr zoete aardappel
  • 2 el currypasta tikka masala
  • 2 tomaten
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 aubergine
  • 200 gr paneer
  • 10 gr munt
  • olie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Versnipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olie in een diepe stoofpot of wokpan en fruit er de ui en knoflook in, gedurende 2-3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de zoete aardappel in blokjes van 3-4 cm. Schep bij in de pot en stoof 3-4 min.
  2. Schep de currypasta mee in de pot en roer goed door, zodat alles met de pasta bedekt is. Laat 1-2 min. geuren (zie tip). Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 2-3 cm en voeg toe aan de pan. Laat even sudderen en giet er vervolgens de kokosmelk bij. Roer goed door, zet het deksel op de pot en laat zo 10-12 min. pruttelen op een middelhoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de aubergine en paneer in blokjes van 2-3 cm. Verhit een scheutje olie in een andere pan en bak daarin de aubergine en paneer gedurende 5 min. zonder deksel op hoog vuur. Proef en kruid af met zout en zwarte peper.
  4. Versnipper de munt.
  5. Controleer of de zoete aardappel gaar is. Schep de aubergine en paneer mee in de pan bij de curry. Roer goed door, proef en kruid af met zout en zwarte peper. Dien meteen op en werk af met de munt. Smakelijk!
  6. TIP: Deze currypasta is niet pikant. Als je wel van een pittige curry houdt, kan je naar smaak wat chilipoeder toevoegen.