Mango masala met rijst, witte kool en cashewnoten

35 MIN
2 personen
Mango masala met rijst, witte kool en cashewnoten

Zoethartig en echt bom-vol smaak. Zo kan je deze dampende kom het best omschrijven. De witte kool brengt de nodige vitamines binnen. Voor extra vezels suggereren we er volkoren rijst bij.

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr verse gember
  • ½ witte kool
  • 2 kl tandoori kruiden
  • 200 gr tomatenpulp
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 mango
  • 25 gr cashewnoten
  • (olijf)olie
  • chilivlokken (naar smaak)
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 25 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
  2. Hak de knoflook fijn en rasp de gember tot je ongeveer 1 kl per persoon hebt. Halveer de kool, verwijder de harde onderkant en snijd in fijne reepjes.
  3. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan op hoog vuur. Roerbak de knoflook, gember en kool tot de kool begint te slinken. Voeg de tandoorikruiden toe en roerbak tot de aroma's vrijkomen. Blus het geheel met de tomatenpulp en kokosmelk.
  4. Schil de mango en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg bij de groenten en laat nog zo'n 10 min. sudderen op zacht vuur. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  5. Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, de chilivlokken en grof zeezout
  6. Serveer het mangostoofpotje met rijst en werk af met de pittige cashewnoten. Smakelijk!
  7. TIP: De mango zorgt voor de zoete smaak. Proef, mag het nog een tikkeltje zoeter? Voeg nog wat plantaardige zoetstof toe.