Zoethartig en echt bom-vol smaak. Zo kan je deze dampende kom het best omschrijven. De witte kool brengt de nodige vitamines binnen. Voor extra vezels suggereren we er volkoren rijst bij.
Ingrediënten
125 gr volkoren rijst
1 teentje knoflook
20 gr verse gember
½ witte kool
2 kl tandoori kruiden
200 gr tomatenpulp
200 ml kokosmelk
1 mango
25 gr cashewnoten
(olijf)olie
chilivlokken (naar smaak)
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 25 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is, en giet af.
Hak de knoflook fijn en rasp de gember tot je ongeveer 1 kl per persoon hebt. Halveer de kool, verwijder de harde onderkant en snijd in fijne reepjes.
Verhit een scheutje olie in een (wok)pan op hoog vuur. Roerbak de knoflook, gember en kool tot de kool begint te slinken. Voeg de tandoorikruiden toe en roerbak tot de aroma's vrijkomen. Blus het geheel met de tomatenpulp en kokosmelk.
Schil de mango en snijd in blokjes van 1 cm. Voeg bij de groenten en laat nog zo'n 10 min. sudderen op zacht vuur. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
Rooster de cashewnoten goudbruin in een pan zonder vetstof. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, de chilivlokken en grof zeezout
Serveer het mangostoofpotje met rijst en werk af met de pittige cashewnoten. Smakelijk!
TIP: De mango zorgt voor de zoete smaak. Proef, mag het nog een tikkeltje zoeter? Voeg nog wat plantaardige zoetstof toe.