Paneer is een typische Indiase kaas die in India in veel vegetarische gerechten gebruikt wordt. We serveren hem in een heerlijke tikka masala saus waarvoor we smeuïge Griekse yoghurt gebruiken.
Haal de yoghurt alvast uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de paprika, wortel en ui in stukken. We mixen de saus straks nog even met een staafmixer, de stukken mogen best grof zijn. Pers de knoflook.
Verhit een scheutje olie in een pot op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1-2 min. en schep uit de pot. Houd apart voor later.
Stoof de paprika, wortel, ui en knoflook 5-7 min. in de pot van de cashewnoten.
Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de paneer in hapklare stukjes. Laat een grillpan alvast goed heet worden.
Voeg de currypasta en yoghurt toe aan de groenten en roer om. Voeg daarna ook de tomatenpulp toe, zet het vuur zachter en laat rustig sudderen terwijl je de paneer grilt.
Gril de paneerblokjes 3-5 min., tot je mooie lijnen op de kaas hebt staan (zie tip).
Mix de groenten met een staaf mixer tot een gladde, dikke saus. Voeg een koud klontje boter toe en meng door de saus. Voeg de gegrilde paneer toe en roer om. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de butter paneer in een diep bord, samen met de rijst. Werk af met cashewnoten en koriander. Smakelijk!
TIP: Vermijd dat de kaas aan de pan blijft plakken door de pan goed heet te laten worden en eventueel een likje olie toe te voegen.