Pittig groentestoofpotje met gegrilde halloumi en chorizo

25 MIN
2 personen
Pittig groentestoofpotje met gegrilde halloumi en chorizo

Een soort van Spaans stoofpotje, met invloeden uit de Midden-Oosterse keuken. Lekker pittig en vullend, met kikkererwten en gebakken halloumi.

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 1 ui
  • 1 blik kikkererwten
  • 10 g bladpeterselie
  • 220 g halloumi
  • 100 g chorizo
  • 1 kl harissa
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil en snij de wortelen in blokjes. Snij de selder in blokjes. Snij de ui fijn. Laat het blik kikkererwten uitlekken. Hak de bladpeterselie fijn. Snij de halloumi in plakjes. Snij de chorizo in blokjes.
  2. Stoof de ui aan in de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg na 2 minuten de wortel, de chorizo en de selder toe. Roer er na 3 minuten de harissa en het komijnpoeder door. Voeg na 5 minuten het blik tomatenblokjes en de kikkererwten toe. Laat 15 minuten sudderen. Kruid met peper en zout.
  3. Verhit de rest van de olijfolie en bak de plakjes halloumi kort in een antikleefpan tot ze goudbruin kleuren. Kruid bij met peper en zout.
  4. Verdeel het stoofpotje met de halloumi over de borden. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1035.65 kcal
Koolhydraten 48.04 g
waarvan suikers 14.27 g
Vet 65.32 g
waarvan verzadigd 27.95 g
Proteïnen 56.18 g
Vezels 20.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin