Hummus met kruidig gehakt, pitabroodjes en salade

25 MIN
2 personen
Hummus met kruidig gehakt, pitabroodjes en salade

We kennen hummus vooral als een vegetarische dip, maar in Midden-Oosterse landen wordt het ook geserveerd met kruidig krokant gebakken gehakt erbovenop. Werkelijk een overheerlijke combinatie! Daarbij maken we nog een frisse salade en reepjes pitabrood om te dippen. Een heerlijke maaltijd!

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 citroen
  • 1 el tahin
  • 2 kl komijn
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl ras el hanout
  • 4 pitabroodjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Laat de kikkererwten uitlekken. Pers het sap van de citroen. Doe de uitgelekte kikkererwten in een kom (of keukenrobot), samen met de tahin, de helft van het citroensap, de helft van de extra vierge olijfolie, de helft van de komijn en peper en zout. Mix tot een romige massa met een staafmixer of in de keukenrobot. Voeg eventueel enkele koffielepels water toe tot je een mooie egale massa verkrijgt. Dit is de hummus.
  2. Snij de rode ui fijn. Snij de rode paprika in fijne blokjes. Snij de komkommer in blokjes. Snij de munt in fijne reepjes, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Meng de rode paprika, de komkommer, de helft van de rode ui en de fijngesneden munt met de rest van het citroensap, de rest van de extra vierge olijfolie, de rest van de komijn en peper en zout.
  3. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de rest van de rode ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten. Voeg dan het gehakt en de ras el hanout toe. Bak het gehakt krokant. Kruid met peper en zout.
  4. Warm de pitabroodjes op in een pan zonder vetstof of rooster ze in een broodrooster. Snij in reepjes.
  5. Verdeel de hummus over een diepe schaal. Schep er het gebakken gehakt bovenop. Schep er de frisse salade bij en werk af met de apart gehouden muntblaadjes. Serveer er de reepjes pitabrood bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1147.57 kcal
Koolhydraten 104.68 g
waarvan suikers 19.78 g
Vet 53.5 g
waarvan verzadigd 12.26 g
Proteïnen 54.75 g
Vezels 20.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin