De oorsprong van kefta is waarschijnlijk Turks en men vermoedt dat het gerechtje tegelijk met het Ottomaanse leger een opmars inzette in het Midden-Oosten. Ondertussen is het gerechtje erg geliefd en goed ingeburgerd. Er zijn Turkse, Griekse, Marokkaanse, Oost-Europese en zelfs Indische variaties te vinden. En een heel bijzonder versie is de Perzische Koofteh Tabrizi die wel een doorsnede heeft van 20 cm!
Maar met deze 7 kefta gerechtjes houden we het eenvoudig en boordevol smaak. Dit is gehakt op zijn best!
Kefta met tomatensalade, rijst en rucola

Een heerlijk geniet-bordje: een combinatie van kefta met een frisse tomatensalade, rucola, een munt-yoghurtdressing en rijst. Gemakkelijk om te maken, snel op tafel en lekker licht verteerbaar. Genieten! Bekijk recept
Wraps met kefta, salade en tzatziki

Heerlijk kruidig gehakt, dat perfect past bij de frisse salade en tzatziki. We rollen alles samen in wraps en we hebben een heerlijke hapklare maaltijd! Bekijk recept
Hummus met kefta en Libanese salade

Vandaag gaan we op een imaginair reisje richting Libanon. We maken een heerlijke, zachte hummus met daarbij een krokante frisse rauwkostsalade en heerlijke gebakken kefta. Ga je mee op reis? Bekijk recept
Kefta met bloemkoolcouscous en salsa verde

Bloemkoolcouscous is de hype van het moment! Je vermaalt de bloemkool heel fijn, zodat hij lijkt op couscous. Zo lekker en gezond! Zin in? Dit gerecht kan je deze week bestellen met de 15 gram Foodbox!
Kefta van kip en met quinoasalade en yoghurtdressing

We maakten een lichte versie van kefta met kippengehakt, een originele quinoasalade en frisse yoghurtdressing. Bekijk recept
Tajine van kefta met citroen-koriandercouscous

Een lekker lichte versie in een geurig stoofpotje met tomatensaus, veel groentjes & ras el hanout. Bekijk recept
Marokkaanse kippengehaktballetjes met couscous

Een lekkere smaakvolle kefta van kippengehakt, in de heerlijke Marokkaans geïnspireerde combinatie met ras el hanout, gedroogde abrikozen en amandelschilfers. Een stoofpotje met couscous dat je in 1 - 2 - 3 (of toch in 25 minuten) op tafel zet. Bekijk recept