Hoisin kippenballetjes met courgette en bruine rijst

30 MIN
2 personen
Hoisin kippenballetjes met courgette en bruine rijst

Oosterse hoisinsaus past goed bij vleesgerechten, zoals deze sappige kippenballetjes met gekaramelliseerde courgette. Erg lekker met de bruine rijst erbij.

Ingrediënten

  • 150 g bruine rijst
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 3 lente-uitjes
  • 300 g kippengehakt
  • 4 el hoisinsaus
  • 3 el sojasaus
  • 1 el Sambal Oelek
  • 2 el sesamzaad
  • 3 kl plantaardige olie

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng 225 milliliter water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 15-18 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de courgette in blokjes van 1 centimeter. Pers de teentjes knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de lente-uitjes in ringetjes, hou het witte en groene gedeelte gescheiden.
  3. Verhit 1 koffielepel plantaardige olie in een antikleefpan. Voeg de knoflook, geraspte gember en het wit van de lente-ui toe en laat 2 minuten stoven. Schep uit de pan en doe in een kom, samen met het kippengehakt, 1 eetlepel hoisinsaus, 1 eetlepel sojasaus en sambal naar eigen smaak. Meng goed door elkaar en vorm er gehaktballetjes ter grootte van een walnoot van.
  4. Verhit opnieuw 2 koffielepels olie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Voeg na 4 minuten ook de courgetteblokjes toe en laat nog 8 minuten meebakken. Roer regelmatig om. Voeg de laatste 2 minuten de rest van de hoisinsaus en de sojasaus toe en laat kort inkoken.
  5. Serveer de rijst met de hoisin kippenballetjes en overstrooi met het groen van de lente-uitjes en de sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 812.3 kcal
Koolhydraten 93.97 g
waarvan suikers 23.62 g
Vet 27.49 g
waarvan verzadigd 5.41 g
Proteïnen 44.54 g
Vezels 6.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin