Pappardelle van courgette met kippenbolognaise

25 MIN
2 personen
Pappardelle van courgette met kippenbolognaise

Deze gezonde pappardelle zijn een originele variatie op de populaire courgettespaghetti. En het goede nieuws, dit is nog minder werk, en je hoeft er geen spiraalsnijder voor in huis te hebben. Een heerlijk voedzame en gezonde spaghetti met een bolognaisesaus met kruidig kippengehakt. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 courgettes, grote
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 300 g kippengehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Trek brede linten van de courgettes met een dunschiller. Het midden van de courgettes kan je moeilijk schillen, snij dat fijn. Drapeer de courgettelinten in een ovenschaal, zorg ervoor dat de plakjes niet plat liggen. Kruid met peper en zout en besprenkel met 2/3de van de olijfolie. Zet 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen met een dunschiller en snij in fijne blokjes.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui en de knoflook. Voeg de wortelblokjes, het binnenste van de courgette en de Italiaanse kruiden toe. Laat 5 minuten stoven.
  4. Voeg het kippengehakt toe aan de pan en laat krokant bakken. Kruid met peper en zout.
  5. Wanneer het gehakt gebakken is, voeg je de tomatenpuree toe. Laat kort meebakken en voeg dan per persoon 100 milliliter water toe. Roer goed om en laat 5 minuten pruttelen.
  6. Verdeel de courgettelinten over de borden en schep er de kippenbolognaise over. Overstrooi met geraspte kaas en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 666.8 kcal
Koolhydraten 35.35 g
waarvan suikers 30.37 g
Vet 36.23 g
waarvan verzadigd 8.6 g
Proteïnen 45.38 g
Vezels 11.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin