Runderreepjes teriyaki met bruine rijst en krokante groenten

30 MIN
2 personen
Runderreepjes teriyaki met bruine rijst en krokante groenten

Ontdek dit heerlijke Japanse roerbakgerecht met sappige runderreepjes, krokante Oosterse groenten en voedzame bruine rijst. Moet je eens proberen!

Ingrediënten

  • 150 g bruine rijst
  • 1 paksoi
  • 2 wortelen
  • 10 g koriander
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • ½ limoen
  • 2 rundersteaks
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el plantaardige olie
  • zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 18-20 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de paksoi in reepjes. Schil en snij de wortelen in staafjes. Pluk de blaadjes koriander.
  3. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de limoen in partjes. Snij de rundersteaks in reepjes van 1/2 cm dik.
  4. Doe de knoflook, gember, sojasaus, honing en het witte deel van de lente-ui in een kom en meng goed. Dit is de teriyaki saus.
  5. Verhit de plantaardige olie in een wok (of grote pan) en roerbak de wortelbalkjes voor 2 minuten. Schep uit de wok en voeg het rundsvlees toe. Roerbak opnieuw voor 2 minuten op hoog vuur. Giet de teriyaki saus erbij en voeg de wortelen opnieuw toe, samen met de reepjes paksoi. Roerbak nog voor 2 minuten.
  6. Serveer de rijst met de runderreepjes en krokante groenten. Werk af met het groen van de lente-ui, korianderblaadjes, de sesamzaadjes en een limoenpartje erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 759.94 kcal
Koolhydraten 81.91 g
waarvan suikers 21.61 g
Vet 23.19 g
waarvan verzadigd 3.76 g
Proteïnen 50.52 g
Vezels 11.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin