Hertenfilet met vijgen en aardappelwafel

45 MIN
4 personen
Hertenfilet met vijgen en aardappelwafel

Hertenfilet is een edel stukje vlees dat op de feesttafel thuishoort. Het is bovendien erg gemakkelijk om klaar te maken. Heerlijk in combinatie met verse vijgen, witloof en een krokant aardappelwafeltje.

Ingrediënten

  • 600 g hertenfilets
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 4 vijgen
  • 4 el vijgenconfituur
  • 300 ml wildfond
  • 1 ei
  • 40 g bloem
  • boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit boter in een pan en schroei de hertenfilet dicht. Kruid met peper en zout. Zet 10 min. in een oven van 200 °C. Omwikkel dan de hertenfilet met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
  2. Verhit de pan van de hertenfilet en voeg de wildfond en vijgenconfituur toe. Laat enkele min. inkoken. Zeef en kruid met peper en zout.
  3. Halveer de witloofstronkjes en bak ze gaar in boter. Snij de vijgen in plakjes.
  4. Schil en kook de aardappelen. Stamp ze fijn en meng er de bloem, het ei en peper en zout door.
  5. Verhit een wafelijzer en wrijf in met boter. Schep er bolletjes van de aardappelpuree in en bak ze 4 min.
  6. Snij de hertenfilet in plakjes. Serveer met het witloof en giet er de saus over. Serveer er de aardappelwafeltjes bij en werk af met plakjes vijg.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 427.15 kcal
Koolhydraten 43.35 g
waarvan suikers 6.59 g
Vet 10.49 g
waarvan verzadigd 5.35 g
Proteïnen 37.08 g
Vezels 5.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin