Rosbief met geroosterde, gekleurde wortelen, aardappelpuree en salieboter

40 MIN
2 personen
Rosbief met geroosterde, gekleurde wortelen, aardappelpuree en salieboter

Zin in een feestelijk gerecht? Wat denk je van een heerlijke malse rosbief met daarbij geroosterde gekleurde babywortelen, smeuïge aardappelpuree en verrassende salieboter? Kleurrijk, rijkelijk en o zo smaakvol! Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 kl komijn
  • 1 stick honing
  • 300 g gekleurde babywortelen
  • 300 g rosbief
  • 10 g salie
  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Doe de komijn, honing en olijfolie in een kommetje en meng. Kruid met peper en zout. Dit is de marinade voor de gekleurde babywortelen.
  4. Was de gekleurde babywortelen grondig en snij overlangs in twee. Hussel de wortelen door de marinade. Schik de wortelen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverweg om.
  5. Beboter een kleine ovenschaal (waar de rosbief in past). Smelt 1/3 van de boter in een braadpan. Dep de rosbief droog met keukenpapier en kruid rondom met peper en zout. Schroei de rosbief rondom aan. Schep over in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 minuten mee in de oven. Verwijder na 10 minuten de aluminiumfolie. Haal daarna de rosbief uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Pluk de blaadjes salie en snij ze in reepjes. Smelt 1/3 van de boter in de pan waarin je het vlees gebakken hebt. Voeg de salie toe. Bak krokant en tot de boter lichtjes goudbruin begint te kleuren. Kruid met peper en zout. Schenk de boter in een sauspotje.
  7. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  8. Snij de rosbief in plakjes. Schep de aardappelpuree op borden en schik er plakjes rosbief en de geroosterde wortelen bij. Schep er de salieboter over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 839.13 kcal
Koolhydraten 62.33 g
waarvan suikers 11.62 g
Vet 40.45 g
waarvan verzadigd 18.12 g
Proteïnen 51.56 g
Vezels 11.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin