Ragout van everzwijn

120 MIN
4 personen
Ragout van everzwijn

Heel het najaar kan je wild everzwijn verkrijgen in Vlaanderen. Ideaal dus om deze heerlijke ragout van everzwijn met aardappelpuree eens te maken, lekker!

Ingrediënten

  • 600 g everzwijnstoofvlees, in gelijke blokjes
  • 100 g ontbijtspek, in reepjes
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 wortelen, in plakjes
  • ¼ knolselder, in blokjes
  • 1 kruidentuiltje, peterselie, tijm, laurier
  • ½ sinaasappel, schil geraspt
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 4 jeneverbessen
  • 1 kl tomatenpuree
  • 400 ml rode wijn
  • 400 ml wildfond
  • boter
  • peper en zout
  • Voor de puree

  • 1 kg aardappel
  • 3 el melk
  • 1 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit wat boter in een pan en schroei de everzwijnblokjes rondom dicht. Kruid met peper en zout. Voeg de fijngesneden ui en de spekreepjes toe en stoof nog even mee.
  2. Voeg het kruidentuiltje, de jeneverbessen, de sinaasappelzeste en de tomatenpuree toe en schep goed om. Kruid met peper en zout. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Schenk er de wildfond bij. Dek af en laat op een zacht vuurtje 1,5 uur sudderen.
  3. Voeg de wortelen en de knolselder toe. Laat nog 30 minuten sudderen.
  4. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en pureer ze met de boter en de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Serveer de everzwijnragout met de aardappelpuree en enkele blaadjes bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 682.67 kcal
Koolhydraten 49.8 g
waarvan suikers 7.83 g
Vet 23.44 g
waarvan verzadigd 9.12 g
Proteïnen 34.21 g
Vezels 9.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin