Fazant à la Brabançonne

80 MIN
4 personen
Fazant à la Brabançonne

Een klassieke bereiding van een edele vogel! Fazant à la Brabançonne. Brabançonne verwijst naar het witloof dat erbij geserveerd wordt.

Ingrediënten

  • 2 fazanten, panklaar
  • 800 g aardappelen
  • 1 kg witloof, gehalveerd in de lengte
  • ½ citroen, geperst
  • 4 takjes rozemarijn, afgeritst en fijngehakt
  • 1 el suiker
  • 100 ml gevogeltefond
  • 4 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook half gaar in 10 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Kruid de fazanten met rozemarijn, peper en zout. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en braad de fazanten rondom aan. Schep uit de pan en leg in een braadslee.
  4. Zet de fazanten 45 minuten in de oven. Bedruip regelmatig met de sappen. Voeg na 30 minuten de half gekookte aardappelblokjes toe aan de braadslee.
  5. Bak in dezelfde pan het witloof kort aan in 1 eetlepel boter op een hoog vuur. Besprenkel met het citroensap en de suiker en laat het witloof lichtjes karameliseren. Kruid bij met de nootmuskaat, peper en zout.
  6. Haal de fazanten uit de oven en houd warm onder aluminiumfolie. Giet de jus over in een pan en blus met de gevogeltefond. Roer de rest van de boter door de saus en kruid bij met peper en zout. Laat de saus even inkoken.
  7. Serveer de fazanten met de geroosterde aardappelen, het gebakken witloof en de warme saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 848.6 kcal
Koolhydraten 37.75 g
waarvan suikers 4.12 g
Vet 43.04 g
waarvan verzadigd 20.01 g
Proteïnen 75.2 g
Vezels 7.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin