Konijn met cider

70 MIN
4 personen
Konijn met cider

Dit feestelijke maal van konijn met cider is een heerlijke stoofpot voor als het eens wat anders mag zijn. Ideaal om je gasten te verwennen met de feestdagen.

Ingrediënten

  • 1 konijn, in stukken
  • 100 g ontbijtspek, in blokjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 2 sjalotten, in kwartjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 1 eidooier
  • 120 ml room
  • 200 ml cider
  • 100 ml calvados
  • 1 el mosterd
  • 3 el boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de stukken konijn met peper en zout. Bak ze goudbruin in 2 eetlepels boter. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak in dezelfde pan de spekblokjes krokant. Laat deze ook even uitlekken op keukenpapier. Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze glazig. Voeg ook de knoflook toe en laat kort meebakken.
  3. Schep de stukken konijn en de spekblokjes weer in de pan. Schenk er de calvados bij en flambeer. Blus dan met de cider. Leg de takjes rozemarijn bij het konijn en breng het geheel aan de kook. Laat afgedekt 45 minuten stoven.
  4. Bak de champignons kort aan in de overige boter. Kruid bij met peper en zout.
  5. Klop de eierdooier los met de room, de mosterd, peper en zout.
  6. Schep de stukken konijn en de spekjes met een schuimspaan uit het stoofvocht. Schenk in een straaltje het roommengsel bij de vloeistof en laat de saus indikken. Roer krachtig en breng tot net tegen de kook aan.
  7. Doe spekjes, konijn en champignons bij de saus. Laat nog heel even goed doorwarmen.
  8. Verdeel het konijn met de cider en de champignons over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 995.27 kcal
Koolhydraten 6.05 g
waarvan suikers 3.22 g
Vet 67.33 g
waarvan verzadigd 27.98 g
Proteïnen 79.22 g
Vezels 2.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin