Stoofpotje van fazant met champignons

45 MIN
4 personen
Stoofpotje van fazant met champignons

Wij zijn fan van gerechten zoals dit stoofpotje van fazant met champignons, die we al helemaal kunnen voorbereiden voor het kerstfeest. Zo moeten we niet te veel tijd in de keuken spenderen tijdens het feest en kunnen we volop mee genieten!

Ingrediënten

  • 2 fazanten
  • 800 g krielaardappelen
  • 750 g paddenstoelen
  • 250 g zilveruitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 bouquets garni
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 300 ml witte wijn
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2 el sausbinders, witte
  • 3 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij het vlees van het karkas en verwijder het vel (je kan dit ook aan de poelier vragen). Smelt 1 el boter in een stoofpot en bak de stukken fazant aan. Voeg de borstfilets pas na 3 minuten toe. Laat in totaal 6 minuten rondom bakken. Schep het vlees uit de pot en hou apart.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in stukjes. Pel de zilveruitjes. Pers de knoflook. Smelt de rest van de boter en voeg de champignons toe. Laat 5 min. bakken en voeg de zilveruitjes en knoflook toe. Laat 5 min. bakken.
  3. Voeg de wijn toe en laat voor de helft inkoken. Voeg de kippenbouillon, het vlees en het bouquet garni toe. Kruid met peper en zout. Laat 10 min. pruttelen en haal er de borsten uit. Bewaar onder aluminiumfolie. Laat nog 10 min. pruttelen.
  4. Kook ondertussen de krieltjes gaar en snij de peterselie fijn.
  5. Bind de saus met sausbinder. Verwijder het bouquet garni en voeg de borsten terug toe. Serveer het stoofpotje met de krieltjes en werk af met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 916.51 kcal
Koolhydraten 43.08 g
waarvan suikers 6.02 g
Vet 39.14 g
waarvan verzadigd 17.83 g
Proteïnen 78.98 g
Vezels 11.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin