Wilde eend met sinaasappel

40 MIN
4 personen
Wilde eend met sinaasappel

Wilde eend met sinaasappel is een Franse klassieker die zoet met zuur perfect combineert. Dit feestelijke gerecht is niet moeilijk te bereiden en oogt mooi.

Ingrediënten

  • 2 eenden
  • 4 sinaasappels
  • ½ citroen, geperst
  • 25 ml Grand Marnier
  • 3 el honing
  • 60 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de eenden met peper en zout. Bak ze rondom om goudbruin in 40 gram boter op een matig vuur. Schenk een bodempje water in de pan en laat het vlees verder garen op een zacht vuurtje.
  2. Snijd smalle reepjes uit de schil van twee sinaasappels. Blancheer ze enkele minuten in kokend water en laat uitlekken. Pers de sinaasappels uit en zet het sap even opzij.
  3. Schil de twee overige sinaasappels en snijd in smalle partjes. Leg deze ook even opzij.
  4. Schep de eenden uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Zeef de jus en breng opnieuw aan de kook met de geblancheerde reepjes, het citroensap en het sinaasappelsap. Roer er de honing door en schenk er de Grand Marnier bij. Laat de saus tot de helft inkoken. Bind dan met de rest van de boter en voeg de partjes sinaasappel toe. Roer voorzichtig en kruid bij met peper en zout.
  5. Serveer de eenden met de sinaasappelsaus en verdeel over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 789.05 kcal
Koolhydraten 25.02 g
waarvan suikers 22.27 g
Vet 55.73 g
waarvan verzadigd 26.86 g
Proteïnen 47 g
Vezels 3.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin