De kerstperiode is een hele leuke periode, maar het is niet altijd gemakkelijk om de juiste kerstcadeautjes te vinden. Ik vind het altijd fijn om een persoonlijke toets te geven aan een geschenk en voor mij is er dan ook niets leukers dan een heerlijk zelfgemaakt kerstcadeautje af te geven. Zeg nu zelf, wie krijgt niet graag een lekkere cake, vers gebakken koekjes of een zakje heerlijke granola?

Belangrijk is dat je je kerstcadeautjes leuk verpakt. Vandaag de dag kan je in veel winkels mooie cupcake vormpjes, doorschijnende zakjes, mooie glazen potjes en bokalen vinden. Met leuke linten, stickers of stempels maak je je cadeautje helemaal af.

Een lekkere taart verpakt in een bakbox
Een lekkere taart verpakt in een bakbox

De leukste kerstcadeautjes maak je zelf  1. Cupcakes: Let hier wel op als je de cakejes vervoert. In speciaalzaken en op internet kan je speciale verpakkingen kopen hiervoor.

  2. Taart: Een mooie taart of cake kan je in een bakbox verpakken en zo cadeau geven of versieren met bloemen en in cellofaan papier verpakken. De bakbox koop je hier in de webshop!

  3. Thee: Hiervoor koop je losse zwarte thee en voeg je dan bijvoorbeeld wat geroosterde kokosschilfers en mandarijnrasp toe of groene thee met geroosterde amandelschilfers en limoenrasp? Verpak in een mooie glazen potje met deksel of in een mason jar.

  4. Granola: Verpak de granola ook in mooie zakjes of glazen bokalen.

  5. Koekjes: Zandkoekjes in mooie kerstvormen, speculaas, chocolate chip cookies ,... De mogelijkheden zijn eindeloos, maar hou wel rekening met de houdbaarheidsdatum. Geef geen koekjes cadeau die je twee weken geleden al gebakken hebt bijvoorbeeld.

  6. Chocolade met noten en gedroogd fruit: Studentenhaver oogt heel mooi en is zo gemakkelijk om klaar te maken. Ik heb dit vorig jaar samen met de kinderen gemaakt voor de juffen en meesters. Leuke kerstcadeautjes en een top namiddag! Voor dit cadeautje smelt je chocolade en spreid die dan uit op bakpapier en versier de gesmolten chocolade met noten, gedroogd fruit, smarties….en al wat je verder nog leuk lijkt. Als de chocolade helemaal opgesteven is haal je dit van het bakpapier. Verpak je cadeautje in cellofaanpapier en werk af met een mooie strik of bijvoorbeeld zo een typische kerst-zuurstok. Lees hier hoe je de juiste techniek gebruikt om chocolade te smelten!


Mijn favoriet zelfgemaakt kerstcadeautje?


Mijn favoriete culinaire kerstcadeautjes

Wat ik zelf al jaren cadeau geef is een grote bokaal met daarin alle droge ingrediënten om havermoutkoekjes te maken. Dit kan je heel mooi presenteren en afwerken met een mooi lint en een kaartje met de receptuur.

Voor een mooi effect is het belangrijk dat je hier echt laagje per laagje werkt, dus bijvoorbeeld eerst de bloem en het amandelpoeder, dan de havervlokken, dan de rietsuiker en werk af met de chocolade. Diegene die dit krijgt moet gewoon een ei en boter toevoegen als hij of zij eens een ‘goestingske‘ heeft en de koekjes staan in no time op tafel, leuk toch?

Vind hier een lekker receptje voor havermoutkoekjes!

Welke kerstcadeautjes krijg jij het liefst? Vertel het ons in de comments!