Kattentongen

30 MIN
20 stuks
Kattentongen

Als je een goestingske hebt naar zoet zijn deze kattentongen snel en makkelijk gemaakt. Het zijn heerlijk luchtige koekjes gedompeld in chocolade.

Ingrediënten

  • 100 g chocolade, puur
  • 120 g bloem
  • 2 eieren
  • 100 g rietsuiker
  • 100 g boter
  • 1 kl vanille-extract

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de rietsuiker met de vanille en de boter. Doe er de eieren bij en roer goed om. Voeg dan de bloem toe en klop tot een glad beslag.
  3. Doe het beslag in een spuitzak met een platte spuitmond van 3 millimeter. Spuit de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak ze 7-8 minuten in de oven.
  4. Laat de koekjes afkoelen.
  5. Smelt de chocolade au bain marie. Dompel 1 zijde van de koekjes in de chocolade en laat hard worden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 109.61 kcal
Koolhydraten 11.48 g
waarvan suikers 7.32 g
Vet 6.37 g
waarvan verzadigd 3.85 g
Proteïnen 1.62 g
Vezels 0.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin