Harissavis met couscous

25 MIN
4 personen
Harissavis met couscous

Deze schelvis gemarineerd in harissa is heerlijk pikant. Met een frisse salade van couscous eet je lekker gezond. Makkelijk en lekker met wat tzatziki!

Ingrediënten

  • 4 schelvisfilets
  • 300 g couscous
  • 800 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 5 zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 1 citroen, geperst en geraspt
  • 5 el rozijnen, fijngehakt
  • 8 el tzatziki
  • 8 el harissa
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de couscous gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Stoof de knoflook aan in een pan en voeg de spinazie toe. Kruid bij met peper en zout.
  3. Meng de spinazie door de couscous samen met de rozijnen, de zongedroogde tomaten en wat zeste van de citroen. Breng op smaak met de olijfolie en 2 eetlepels citroensap. Zet even opzij.
  4. Besmeer de visfilets met de harissa. Bak ze 2 minuten rondom gaar in een hete pan.
  5. Serveer de visfilets met de couscous en de tzatziki.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 471.88 kcal
Koolhydraten 33.59 g
waarvan suikers 17.12 g
Vet 25.16 g
waarvan verzadigd 3.76 g
Proteïnen 38.34 g
Vezels 8.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin