Zalm met couscoussalade

25 MIN
4 personen
Zalm met couscoussalade

Deze gestoomde zalm met een heerlijke couscoussalade is lekker en gezond. De citroen en granaatappelpitjes geven een frisse toets aan dit makkelijk gerechtje.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet, 100 g/stuk
  • 160 g couscous
  • 400 g broccoli's, in roosjes
  • 4 handvol waterkers, grof gehakt
  • 1 granaatappel, pitjes
  • 1 citroen, in partjes
  • 1 citroen, geperst
  • 3 kl pompoenpitten
  • 2 kl olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de couscous wellen in kokend water waardoor hij net onderstaat. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 koffielepel olijfolie toe en zet opzij.
  2. Stoom ondertussen de broccoli en de zalm gaar in een stoompan. Laat de broccoli schrikken onder koud water en uitlekken.
  3. Meng de resterende olie met het citroensap. Schenk over de couscous. Voeg hierbij de broccoliroosjes, de granaatappelpitten, de waterkers en de pompoenpitten.
  4. Verdeel de zalm en couscous over de borden. Serveer met citroenpartjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 511.06 kcal
Koolhydraten 18.4 g
waarvan suikers 8.82 g
Vet 30.32 g
waarvan verzadigd 6.79 g
Proteïnen 38.94 g
Vezels 6.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin