Zeeduivelspiesjes met tabouleh

20 MIN
4 personen
Zeeduivelspiesjes met tabouleh

Zeeduivel is een stevige, witte vis. Daarom past een plakje spek er ook uitstekend bij. Lekker en origineel samen op een spiesje. Daarbij komt een kruidige tabouleh. Wat een lekker Midden-Oosters gerechtje!

Ingrediënten

  • 600 g zeeduivelfilets
  • 100 g spek, in plakjes
  • 250 g couscous
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 2 citroen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de zeeduivel in blokjes en kruid met peper en zout. Rol elk blokje in een plakje spek en steek op een satéstokje.
  2. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 min. wellen. Snij de sjalot en peterselie fijn. Snij de tomaten in blokjes. Meng alles door de couscous.
  3. Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap uit. Meng met de olijfolie, de ras el hanout en peper en zout. Meng deze dressing door de couscous. Snij de andere citroen in partjes.
  4. Verwarm een antikleefpan en bak de zeeduivelspiesjes rondom. Serveer met de tabouleh en partjes citroen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 578.15 kcal
Koolhydraten 53.79 g
waarvan suikers 2.37 g
Vet 20.23 g
waarvan verzadigd 10.28 g
Proteïnen 36.63 g
Vezels 4.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin