Schelvis met andijvie in roomsaus en tagliatelle

25 MIN
4 personen
Schelvis met andijvie in roomsaus en tagliatelle

Naast witloof in de roomsaus kan je even goed eens gaan voor andijvie in de roomsaus. Deze groenten hebben beiden een bittere smaak, de ene al wat meer dan de andere. Vandaag kiezen we voor een mooi stuk schelvis dat we samen met de andijvie in de roomsaus laten pruttelen. Serveren doen we met tagliatelle. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 500 g schelvisfilets
  • 400 g tagliatelle
  • 1 andijvie
  • 1 bosje peterselie
  • 300 ml visbouillon
  • 200 ml room
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de tagliatelle beetgaar.
  2. Was en snij de andijvie in reepjes. Snij de schelvis in blokjes.
  3. Verhit de boter in een kookpot en stoof de andijvie aan. Voeg na 2 min. de witte wijn toe en laat 3 min. inkoken. Voeg dan de visbouillon toe. Breng aan de kook en laat opnieuw 3 min. inkoken. Voeg de room toe, roer goed, kruid met peper en zout en leg dan de blokjes schelvis mee in de saus. Laat 8 min. zachtjes pruttelen.
  4. Serveer de tagliatelle met de schelvis en andijvie in roomsaus. Werk af met fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 706.53 kcal
Koolhydraten 69.84 g
waarvan suikers 5.13 g
Vet 25.5 g
waarvan verzadigd 13.36 g
Proteïnen 41.02 g
Vezels 7.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin