Hachis parmentier met knolselderpuree

40 MIN
2 personen
Hachis parmentier met knolselderpuree

We nemen een heerlijke comfort food klassieker en maken er een even lekkere low carb versie van: hachis parmentier met knolselderpuree! Verschillende heerlijke laagjes: veel groentjes, krokant gebakken gehakt, knolselder en uiteraard een zalig kaaskorstje. Hier ga je van genieten.

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • ½ groentebouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 40 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1½ el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de knolselder en snij in blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Was en snij de prei in ringen. Snij de ui fijn. Schil en snij de wortelen in fijne blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de prei, ui en wortel samen aan gedurende 8 minuten. Strooi er de bloem over. Schenk er per persoon 125 milliliter water bij. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Roer goed om en laat kort inkoken tot het vocht begint in te dikken.
  4. Boter een ovenschaal in en schep er de gestoofde groenten in. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan van de prei en bak het gehakt 7 minuten aan. Schep regelmatig om en kruid met peper en zout. Schep het gebakken gehakt bovenop de groenten.
  5. Stamp de knolselder met een pureestamper en voeg de boter en melk toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Schep de knolselderpuree boven op het gehakt. Strijk mooi glad. Strooi de kaas over de knolselderpuree. Zet de ovenschotel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nog 2 minuten onder de grill om een mooi goudbruin korstje te krijgen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 770.57 kcal
Koolhydraten 35.81 g
waarvan suikers 15.62 g
Vet 50.23 g
waarvan verzadigd 20.32 g
Proteïnen 39.65 g
Vezels 9.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin