Hachis parmentier met wortel, prei en selder

40 MIN
2 personen
Hachis parmentier met wortel, prei en selder

Heerlijk comfort food en toch een goede portie groenten binnen hebben, dan is dit helemaal jouw recept! We maken een heerlijke laagjesschotel met wortel, selder en prei, gehakt en zalige puree erbovenop, met kaaskorstje uiteraard. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 stengel prei
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 2 stengels selder
  • ½ groentebouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 40 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1½ el boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Was en snij de prei in ringen. Snij de ui fijn. Schil en snij de wortel in fijne blokjes. Snij de selder in fijne blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de prei, ui, wortel en selder samen aan gedurende 8 minuten. Strooi er de bloem over. Schenk er per persoon 125 milliliter water bij. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Roer goed om en laat kort inkoken tot het vocht begint in te dikken.
  4. Boter een ovenschaal in en schep de gestoofde groenten hier in. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan van de prei en bak het gehakt in 7 minuten. Schep regelmatig om en kruid met peper en zout. Schep het gebakken gehakt bovenop de groenten.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, een snufje nootmuskaat, peper en zout toe. Meng goed. Schep de aardappelpuree boven op het gehakt. Strijk mooi glad en trek er met een vork streepjes in. Strooi de kaas over de aardappelpuree. Zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel nog kort onder de grill om een mooi goudbruin korstje te krijgen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 949.77 kcal
Koolhydraten 75.13 g
waarvan suikers 18.07 g
Vet 50.64 g
waarvan verzadigd 20.32 g
Proteïnen 41.82 g
Vezels 18.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin