Rundsburger met groentefrietjes en tartaar

30 MIN
2 personen
Rundsburger met groentefrietjes en tartaar

Dit mooie gerecht barst van kleur en smaak, en is bovendien ook nog eens koolhydraatarm! Een lekkere sappige rundsburger met kleurrijke, krokante groentefrietjes en ook nog een zelfgemaakte tartaar. En dat allemaal in een half uurtje op tafel!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • ½ courgette
  • 2 sjalotten
  • 300 g rundsgehakt
  • 4 augurken
  • 2 el kappertjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • 4 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij in balkjes. Snij de courgette in balkjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentefrietjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Snij de sjalotten fijn. Meng het rundsgehakt met de mosterd en de helft van de fijngesneden sjalot. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen per persoon 2 burgertjes van het mengsel.
  3. Snij de augurken in fijne blokjes. Hak de kappertjes grof. Hak de bladpeterselie fijn. Doe de mayonaise in een kommetje, samen met de rest van de fijngesneden sjalot, augurken, kappertjes en bladpeterselie. Kruid met peper en zout en meng. Dit is de tartaarsaus.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de hamburgers 3-4 minuten aan elke kant. Serveer met de groentefrietjes en de tartaarsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 751.33 kcal
Koolhydraten 28.07 g
waarvan suikers 10.3 g
Vet 56.11 g
waarvan verzadigd 5.84 g
Proteïnen 31.43 g
Vezels 9.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin