Cottage pie met knolselderpuree

45 MIN
2 personen
Cottage pie met knolselderpuree

Cottage pie is het antwoord van de Britten op de Franse 'Hachis Parmentier'. Origineel werd het bedacht om restjes te verwerken. We maken er een gezonde versie van, met een heerlijk laagje knolselderpuree met kaas en veldsla. Verrassend lekker!

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 300 g gemengd gehakt
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 80 g gratinkaas
  • 50 g veldsla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl wittewijnazijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de knolselder en snij in blokjes. Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de knolselderblokjes 20 minuten.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Snij de selder eveneens in fijne blokjes.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook, selder en wortelen toe en stoof 5 minuten, roer regelmatig om.
  5. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe. Roer goed om. Laat 5 minuten bakken.
  6. Giet de knolselder af en stamp fijn. Voeg de melk, de boter en de helft van de gratinkaas toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Schep de gehaktmengeling in een diepe ovenschaal. Schep hierover de knolselderpuree en bestrooi met de rest van de gratinkaas. Zet de cottage pie 15 minuten in de oven. Zet dan nog 5 minuten onder de grill voor een mooi goudbruin korstje.
  8. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout. Meng de dressing vlak voor het serveren door de veldsla.
  9. Haal de cottage pie uit de oven en serveer, samen met de veldsla.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 800.61 kcal
Koolhydraten 36.51 g
waarvan suikers 17.86 g
Vet 51.36 g
waarvan verzadigd 21.29 g
Proteïnen 43.53 g
Vezels 9.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin