Hachis-parmentier

40 MIN
4 personen
Hachis-parmentier

Hachis parmentier is een ovenschotel met gehakt, met daar bovenop een laagje smeuïge aardappelpuree met kaas, die in de oven een krokant korstje krijgt.

Ingrediënten

  • 600 g gemengd gehakt
  • 12 aardappelen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 200 g emmentaler, gemalen
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelen. Giet af en laat uitlekken. Pureer de aardappelen samen met het ei, de helft van de boter en de melk. Kruid naar smaak af met peper en zout.
  3. Stoof ondertussen de ui en de knoflook aan in de rest van de boter. Voeg er meteen ook het gehakt aan toe en bak gaar.
  4. Verdeel het gehakt over een grote ovenschotel en lepel hierop de puree. Bestrooi met de gemalen kaas. Zet het gerecht 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en het gerecht een krokant korstje heeft.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 780.84 kcal
Koolhydraten 25.18 g
waarvan suikers 3.34 g
Vet 55.02 g
waarvan verzadigd 27.34 g
Proteïnen 46.05 g
Vezels 4.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin