Witloof gevuld met gehakt

60 MIN
4 personen
Witloof gevuld met gehakt

Het is een iets anders dan de klassieke witloof met ham, deze witloofstronkjes gevuld met gehakt. Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 g gemengd gehakt
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 4 stronkjes witloof, gehalveerd in de lengte
  • 4 klontjes boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kruid het gehakt met de nootmuskaat, peper en zout.
  3. Schep op een helft van het witloofstronkje een portie gehakt. Zet de andere helft er bovenop. Druk lichtjes aan. Omwikkel elk stronkje witloof met twee plakjes ontbijtspek.
  4. Leg de gevulde stronkjes in een ingevette ovenschaal. Schenk er een beetje water bij en leg er de klontjes boter op.
  5. Bak de gevulde witloofstronkjes 45 minuten gaar in de oven. Keer ze een paar keer om. Dek af met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.
  6. Verdeel de witloof over de borden en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 536.25 kcal
Koolhydraten 2 g
waarvan suikers 0.14 g
Vet 48.78 g
waarvan verzadigd 23.14 g
Proteïnen 23.63 g
Vezels 1.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin