Tartiflette

45 MIN
4 personen
Tartiflette

Tartiflette is een heerlijk vullende ovenschotel uit de Alpen met aardappelen, spek en reblochon. Dat is een smeltkaas die perfect bij het gerecht past.

Ingrediënten

  • 300 g spekblokjes
  • 1.2 kg aardappel, in dikke plakken, vastkokend
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 400 g reblochon
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 el boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Fruit de ui samen met de knoflook en aardappelen in een eetlepel olijfolie. Bak ook de spekblokjes knapperig. Beboter 4 ovenschaaltjes en verdeel er alles over.
  3. Snij de kaas in 4 grote plakken en leg met de korst op het gerecht. Kruid bij met oregano, peper en zout.
  4. Zet de ovenschaaltjes 20 minuten in de oven en serveer meteen. Werk af met een takje tijm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1176.17 kcal
Koolhydraten 52.09 g
waarvan suikers 4.96 g
Vet 78.37 g
waarvan verzadigd 57.4 g
Proteïnen 43.96 g
Vezels 9.11 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin