Gevulde aardappelen

40 MIN
4 personen
Gevulde aardappelen

Waar aardappelen meestal als bijgerecht fungeren, zijn deze gevulde aardappelen ster van de maaltijd, met een heerlijk pittige gehaktvulling en kaas.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 4 aardappelen
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • 2 el tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 el worcestershiresaus
  • 2 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smelt de helft van de boter in een pan. Bak de uien glazig. Voeg het gehakt toe en bak het bruin. Roer hierbij de bouillon, worcestershiresaus, tomatenpuree en een beetje peper en zout onder. Laat zachtjes 10 minuten pruttelen tot het gehakt gaar is en de saus ingedikt.
  3. Kook de aardappelen in hun schil. Giet af. Halveer de aardappelen in de lengte en hol ze uit. Laat de schil heel. Doe de inhoud van de aardappelen in een kom.
  4. Prak de aardappel met de rest van de boter en breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel het gehakt over de uitgeholde aardappelen en bedek het gehakt met de puree.
  6. Verdeel de aardappelen in een ovenschaal en bestrooi ze met kaas. Bak ze in 20 minuten goudbruin.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 435.47 kcal
Koolhydraten 11.21 g
waarvan suikers 2 g
Vet 28.19 g
waarvan verzadigd 15.58 g
Proteïnen 34.4 g
Vezels 2.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin