Groene aspergesoep met ricotta, basilicum en zwarteolijvencroutons

30 MIN
4 personen
Groene aspergesoep met ricotta, basilicum en zwarteolijvencroutons

Een heerlijk verfijnd Italiaans soepje met groene asperges, ricotta en basilicum. De croutons met zwarte olijventapenade maken het af. Een feestlijk voorgerecht!

Ingrediënten

  • 4 sneden toastbrood
  • 1 bussel groene asperge, fijngehakt
  • 250 g zwarte olijven, ontpit
  • 125 g ricotta
  • 1 kl suiker
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 g boter
  • ½ bosje basilicum
  • olijfolie extra vierge
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Pureer de zwarte olijven tot een pasta. Haal de korsten van het brood en snijd in blokjes. Bedek ze met de olijvenpasta en bak goudbruin in een antikleefpan.
  3. Bak de stukjes asperge in de boter en bestrooi met de suiker. Giet er de kippenbouillon over en laat ze gaarkoken.
  4. Voeg de ricotta en de basilicum toe en mix met een handmixer tot soep. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Verdeel over vier soepborden en dompel er de broodcroutons in. Werk af met een scheutje olijfolie extra vierge.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 432.47 kcal
Koolhydraten 18.09 g
waarvan suikers 6.98 g
Vet 35.61 g
waarvan verzadigd 13.02 g
Proteïnen 8.91 g
Vezels 5.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin