Lente-minestrone met chipolata

25 MIN
4 personen
Lente-minestrone met chipolata

Minestrone, de Italiaanse maaltijdsoep, dat smaakt lekker in elk seizoen! Zoals deze versie met frisse lentegroentjes en chipolataworst. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 chipolataworst, ontveld en in stukjes
  • 100 g pasta
  • 1 courgette, in halve maantjes
  • 150 g groene asperges, gehalveerd
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, in halve ringetjes
  • 3 takjes basilicum, blaadjes geplukt
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 1½ l kippenbouillon
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en stoof de ui met de knoflook en de wortel aan gedurende 3 minuten. Voeg de courgette en de asperges toe en bak nog even mee. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  2. Voeg de pasta en de lente-uitjes toe. Laat nog 5 minuten koken, of tot de pasta beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de stukjes worst aan in 1 eetlepel olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Verdeel de soep en de stukjes worst over kommetjes. Werk af met parmezaanschilfers en blaadjes basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 382.42 kcal
Koolhydraten 31.87 g
waarvan suikers 12.72 g
Vet 18.35 g
waarvan verzadigd 6.35 g
Proteïnen 19.33 g
Vezels 6.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin