Cocotte van asperges met ei en gruyere

30 MIN
4 personen
Cocotte van asperges met ei en gruyere

Een heerlijk en origineel brunch gerechtje: een schattige cocotte gevuld met ei, ham, witte en groene aspergepunten en gruyèrekaas. Wie wil hier niet van proeven?

Ingrediënten

  • 150 g ham, grof gehakt
  • 100 g stokbroodje, verkruimeld
  • 250 g witte asperges, in stukken
  • 250 g groene asperges, in stukken
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 100 g gruyère, geraspt
  • 6 eieren
  • 150 ml room
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bak de aspergestukjes en sjalot samen zacht in de olijfolie. Laat nadien afkoelen naast het vuur.
  3. Scheid de eieren. Hou 4 dooiers apart en doe de rest in een mengkom en klop ze samen met de room en melk los. Breng op smaak met wat peper en zout. Roer er voorzichtig de asperges met ui, de ham en gruyère door.
  4. Schenk het vulsel over in 4 of meerdere kleine cocottes. Leg 1 eidooier bovenop het mengsel. Zet de schaaltjes 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zien.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 552.83 kcal
Koolhydraten 20.69 g
waarvan suikers 5.83 g
Vet 38.94 g
waarvan verzadigd 17.17 g
Proteïnen 30.68 g
Vezels 3.02 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin