Wat krijg je als je de wereldberoemde hamburger 'Big Mac' van McDonald's kruist met Mexicaanse street food taco's? Het liefdeskind heet 'Big Mac taco's' en is ondertussen razendpopulair op Tiktok en Instagram!

Ze zijn dan ook heel gemakkelijk om te maken: meng je favoriete gehaktsoort met een sjalotje en kruid goed af. Wij gingen voor texmex-kruiden en peper en zout. Voorzie alvast ook wat groentjes zoals knapperige sla, tomaatjes, komkommer en augurken. De iconische Big Mac saus kan je ook namaken, door ketchup, mayonaise, een uitje, fijngesneden augurk en paprikapoeder te mengen.

Dan neem je miniwraps en duw aan één kant een balletje gehakt, zodat je echt een hamburger maakt aan één kant van de wrap. Smelt een klontje boter in een pan en leg de wraps met de vleeskant naar beneden in de pan. Duw goed aan (je kan eventueel een gewichtje op de wraps zetten) en laat 4-5 minuten bakken tot het vlees mooi bruin kleurt. Draai de wraps om en leg meteen een plakje kaas op het vlees. Zet een deksel op de pan en laat nog een 2-tal minuten bakken. De kaas zal dan mooi over het vlees smelten, en de wrap wordt mooi krokant. Als je pan niet groot genoeg is, kan je trouwens de wraps één voor één bakken en even warmhouden in de oven.

Haal de wraps uit de pan en beleg ze met wat sla, tomaat, komkommer, augurk en druppel de saus erover. Vouw de wraps dubbel zoals een taco en dig in! Let wel: beetje vettig aan de handen, maar dat maakt het net zo leuk en lekker!

Ontdek ons recept hier:

Bic mac taco'sBic mac taco's


Nog meer inspiratie? Leuk om weten: deze week kan je bij onze vrienden van Foodbag.be een leuke variatie bestellen:

Gordita smash burgers met homemade saus en frisse groenten
Gordita smash burgers met homemade saus en frisse groenten


Bestel je maaltijdbox hier en voeg de gordita's aan je mandje toe!