Gordita met pulled aubergine, kikkererwten en koolrabisalade

45 MIN
2 personen
Gordita met pulled aubergine, kikkererwten en koolrabisalade

Klaar om de show te stelen op je BBQ-feestje? Deze gordita's met pulled aubergine zijn een hit bij zowel vleeseters als vegetariërs! De combinatie van krokante kikkererwten, frisse koolrabisalade en yoghurtdressing zorgen voor een smaakfestijn.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 400 gr kikkererwten (blik)
  • ½ rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje tomatenpuree
  • 2 el ketchup
  • ½ koolrabi
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr koriander
  • 2 kl Tex-Mex kruiden
  • 125 ml (soja)yoghurt
  • 6 miniwraps
  • olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl suiker
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek 2 bakplaten met bakpapier. Snijd de aubergines overlangs doormidden en leg met het snijvlak naar onder op de bakplaat. Prik gaatjes in de aubergine. Rooster 25 min. in de oven, tot het vel van de aubergines gedroogd en geblakerd is, en het vruchtvlees helemaal zacht is.
  2. Laat de kikkererwten goed uitlekken en wrijf droog met keukenpapier, zodat de velletjes van de kikkererwten wat loskomen. Schep op de andere bakplaat. Hussel door elkaar met een scheutje olijfolie, het paprikapoeder, zout en zwarte peper en schuif de oven in voor zo'n 15-20 min. Zet de bakplaat boven de aubergines, zodat de kikkererwten goed krokant kunnen worden.
  3. Barbecuesaus: verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn. Pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een steelpannetje en schep de chilipeper, knoflook, tomatenpuree, ketchup en suiker erin. Leng aan met een scheutje water tot je een ietwat lopende saus hebt. Laat langzaam op laag vuur doorwarmen en kruid bij met zout en zwarte peper.
  4. Schil de koolrabi en snijd in julienne. Versnipper de bieslook en koriander. Meng de koriander samen met een scheutje olijfolie onder de koolrabi. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Haal de aubergine en kikkererwten uit de oven. Schraap het vruchtvlees van de aubergine uit de schil in lange repen (zie tip). Schep opnieuw op de bakplaat en hussel door elkaar met de tex-mexkruiden. Schuif nog eens 10 min. in de oven.
  6. Meng de bieslook onder de sojayoghurt en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  7. Haal de aubergine uit de oven, lepel de barbecuesaus erover en roer goed door.
  8. Warm de wraps op in een droge, warme pan. Je kan de wraps ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven. Schep wat van de pulled aubergine op de wraps, strooi de krokante kikkererwten erover en serveer met de koolrabisalade en yoghurtdressing. Smakelijk!
  9. TIP: Dit gaat het gemakkelijkst door de aubergine uit te lepelen en dan het vruchtvlees met een vork in repen te trekken.