Wrap met falafel, wortelfrietjes en limoenyoghurt

40 MIN
2 personen
Wrap met falafel, wortelfrietjes en limoenyoghurt

Het geheim van falafel? Dat is zijn frisse tegenhanger! We maken een heerlijk yoghurtsausje van munt, koriander en limoen om bij de wrap te serveren. Dop jij je wrap in de yoghurtsaus of smeer je het sausje liever vooraf op je wrap?

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 200 gr zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr miso pasta
  • 2 kl witte wijnazijn
  • 1 rode ui
  • 200 gr rode biet (voorgekookt)
  • 10 gr munt
  • 10 gr koriander
  • ½ limoen
  • 125 gr (soja)yoghurt
  • 12 falafelballetjes
  • 4 wraps
  • olijfolie
  • 1 el honing/zoetstof
  • 1 kl suiker
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier (zie tip).
  2. Snijd de wortel overlangs doormidden (schillen hoeft niet), dikkere exemplaren snijd je in 4. Leg aan één kant van de bakplaat. Hussel door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 2-3 cm (schillen hoeft niet). Snijd de knoflook doormidden en leg met de zoete aardappel aan de andere kant van de bakplaat. Meng met de miso, zoetstof, een flinke scheut olijfolie en zout en zwarte peper. Schuif de oven in voor 20 min.
  3. Gepekelde ui: breng de witte wijnazijn aan de kook met 1 el water per persoon en laat de suiker erin oplossen. Snijd de ui in heel fijne ringen. Giet de hete azijnmengeling over de ui en laat marineren.
  4. Rasp de rode biet.
  5. Limoenyoghurt: versnipper de munt en koriander. Spoel de limoen en boen goed schoon. Rasp de schil en pers de limoen. Meng de yoghurt met de verse kruiden en limoenzeste.
  6. Zoete aardappelcrème: controleer of de zoete aardappel gaar is en mix met een staafmixer met het limoensap. Breng op smaak met olijfolie, zout en zwarte peper.
  7. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de falafelballetjes zo'n 3-4 min. aan alle kanten en haal uit de pan. Wrijf de pan droog en verwarm de wraps erin.
  8. Smeer wat van de zoete aardappelcrème in een wrap. Beleg de wrap met de falafelballetjes en de geraspte biet en werk af met de gepekelde ui en limoenyoghurt. Serveer met de geroosterde wortel. Smakelijk!
  9. TIP: Afhankelijk van de hoeveelheid groenten en de grootte van je oven, heb je misschien twee bakplaten nodig.