Koolrabi is een minder bekende groente, daarom maak ik er mijn missie van om 'm vaker op het menu te krijgen. Bak in de pan en karamelliseer met wat honing. Wedden dat een nieuwe smaakwereld voor je opengaat?
Ingrediënten
100 gr gesneden rode kool
10 gr koriander
1 teentje knoflook
125 gr (soja)yoghurt
2 el tahin
1 koolrabi
12 falafelballetjes
4 wraps
olijfolie
2 kl witte wijnazijn
1 kl suiker
2 kl honing (of zoetstof naar keuze)
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kneed de rode kool zo'n 1 min. samen met een snuifje zout. Zo wordt de kool zacht en licht verteerbaar. Hak de koriander fijn (zie tip) en meng door de rode kool, samen met de witte wijnazijn. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Yoghurt-tahinsaus: pers de knoflook. Meng de sojayoghurt met de knoflook en tahin. Kruid met zout en zwarte peper.
Schil en snijd de koolrabi in frietjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de koolrabi-frietjes 4-5 min. Voeg de honing/zoetstof toe en laat even karamelliseren. Kruid met zout en zwarte peper.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een andere pan en bak de falafelballetjes zo'n 3-4 min. aan alle kanten en haal uit de pan. Wrijf de pan droog en verwarm de wraps erin.
Vul de wraps met gebakken koolrabi, falafelballetjes, rode kool, wat yoghurt- tahinsaus en rol op. Serveer met de rest van de saus. Smakelijk!