Gnocchi met tuinbonensaus

35 MIN
4 personen
Gnocchi met tuinbonensaus

Een lekker fris en vegetarisch gerecht, met smaakvolle tuinbonen, ideaal voor in de lente. Gnocchi zijn Italiaanse deegbolletjes die goed vullen.

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 750 g tuinbonen, gedopt
  • 50 g veldsla
  • 75 g bloem
  • 2 eidooiers
  • 150 ml groentebouillon
  • 120 ml room
  • 2 el peterselie, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af.
  2. Pureer de aardappelen fijn en meng met de bloem. Meng er dan de eidooiers door en kruid met peper en zout. Kneed kort tot een stevige bal. Laat even rusten.
  3. Blancheer de tuinbonen kort in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Ontvel de boontjes en kook ze vervolgens nog 10 minuten in de groentebouillon.
  4. Schep de helft van de bonen uit de bouillon en zet opzij. Doe de veldsla en de room bij de bonen en breng terug aan de kook. Laat een minuutje koken en pureer dan met een staafmixer tot een vloeibare saus. Kruid bij met peper en zout.
  5. Schep het deeg op een met bloem bestuifd werkblad. Kneed kort en verdeel dan in gelijke stukken. Maak rollen van 1,5 centimeter dikte en snijd in stukjes van 2 centimeter. Druk dan een ribbelpatroon in de gnocchi met behulp van het gnocchiplankje.
  6. Kook de gnocchi gaar in gezouten water tot ze komen bovendrijven. Schep met een schuimspaan uit het water.
  7. Verdeel de gnocchi over de borden en schep er de tuinbonensaus bij. Verdeel er de andere tuinbonen over en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 372.84 kcal
Koolhydraten 45.53 g
waarvan suikers 0.93 g
Vet 14.33 g
waarvan verzadigd 6.88 g
Proteïnen 8.17 g
Vezels 16.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin