Quiche met tuinbonen

60 MIN
4 personen
Quiche met tuinbonen

Deze quiche met tuinbonen en mozzarella is lekker en makkelijk te maken. Perfect op een mooie lente-dag geserveerd met een frisse tomatensalade.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 500 g tuinbonen, gedopt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 100 g mozzarella, geraspt
  • 2 eieren
  • 100 ml sojaroom
  • 1 takje bonenkruid
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg het bladerdeeg op bakpapier in een bakvorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Beleg met bakpapier en bakbonen en bak de deegbodem 10 minuten. Neem het bakpapier en de bakbonen weg.
  3. Blancheer de tuinbonen 3 minuten in gezouten water met het takje bonenkruid. Laat ze schrikken in koud water en even afkoelen. Verwijder het harde witte vliesje rond de boon.
  4. Klop de eieren los met de sojaroom. Doe er de knoflook bij. Kruid bij met peper en zout en vermeng met de tuinbonen.
  5. Bestrooi de voorgebakken deegbodem met de helft van de geraspte mozzarella. Schep er de vulling op. Bestrooi dan met de rest van de mozzarella.
  6. Bak de quiche 35 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 373.36 kcal
Koolhydraten 30.26 g
waarvan suikers 3.33 g
Vet 20.48 g
waarvan verzadigd 9.12 g
Proteïnen 12.99 g
Vezels 9.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin