Gnocchi zelf maken

35 MIN
4 personen
Gnocchi zelf maken

Gnocchi zijn luchtige aardappeldumplings uit de Italiaanse keuken. Ze zijn helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken en een verrassende variatie op pasta.

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • ½ kl zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Laat ze even uitdampen en pureer ze dan fijn met een pureestamper. Meng de bloem, de parmezaan, de eieren en het zout door de puree.
  2. Schep het deeg op een met bloem bestuifd werkblad. Kneed kort en verdeel dan in gelijke stukken. Maak rollen van 1,5 centimeter dikte en snijd in stukjes van 2 centimeter. Druk dan een ribbelpatroon in de gnocchi met behulp van het gnocchiplankje.
  3. Kook de gnocchi ongeveer 2 minuten gaar in gezouten water. De gnocchi zijn gaar als ze boven komen drijven. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 333 kcal
Koolhydraten 39.95 g
waarvan suikers 0.58 g
Vet 10.14 g
waarvan verzadigd 5.18 g
Proteïnen 18.48 g
Vezels 3.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin