Glaasje met bloemkoolcrème en spekblokjes

25 MIN
12 stuks
Glaasje met bloemkoolcrème en spekblokjes

Dit soepje is een prachtige verrine om tijdens de feestdagen te serveren. De krokante spekblokjes passen perfect bij de heerlijk romige bloemkoolcrème.

Ingrediënten

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 300 g bloemkoolroosjes
  • peper en zout
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 ml room
  • 100 g spekblokjes
  • 4 el peterselie, fijngehakt

BEREIDING

  1. Fruit de sjalot glazig in een eetlepel olijfolie. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even aanstoven. Kruid bij met peper en zout.
  2. Blus de groenten met de bouillon en laat 10 minuten sudderen. Schenk er de room bij en laat opnieuw even pruttelen. Mix dan de crème glad.
  3. Bak de spekblokjes in de overige olijfolie krokant en laat ze even uitlekken.
  4. Verdeel de bloemkoolcrème over de glaasjes en verdeel er de spekjes over. Werk af met de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 162.14 kcal
Koolhydraten 1.5 g
waarvan suikers 1.1 g
Vet 16.99 g
waarvan verzadigd 6.88 g
Proteïnen 1.28 g
Vezels 0.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin