Langoustines met hazelnootboter

20 MIN
12 stuks
Langoustines met hazelnootboter

Langoustines, een erg verfijnde schaaldierensoort, serveer je best zo puur en eenvoudig mogelijk, hier bijvoorbeeld met een verrassende hazelnootboter.

Ingrediënten

  • 50 g hazelnoten
  • 100 g boter, gesmolten
  • 1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
  • 12 langoustines
  • satéprikker
  • 1 el olijfolie

BEREIDING

  1. Rooster de hazelnoten in een pan. Mix de helft in een blender en hak de andere helft grof.
  2. Meng de gesmolten boter met de gepureerde en grofgehakte hazelnoten. Roer er de bladpeterselie door en meng goed.
  3. Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Prik ze op een spiesje.
  4. Gril de spiesjes aan in de olijfolie.
  5. Besprenkel de langoustines met de hazelnootboter en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 159.58 kcal
Koolhydraten 1.41 g
waarvan suikers 0.41 g
Vet 11.5 g
waarvan verzadigd 4.86 g
Proteïnen 12.69 g
Vezels 0.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin