Bloemkoolsoepje met spekjes

25 MIN
6 personen
Bloemkoolsoepje met spekjes

Een heerlijk romig en zacht bloemkoolsoepje. De crunch van de gebakken spekjes zorgt voor een leuk contrast. Serveer in kleine glaasjes voor een feestelijk effect!

Ingrediënten

  • 75 g spekblokjes
  • 150 g bloemkoolroosjes
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de sjalot glazig in een eetlepel olijfolie. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even aanstoven. Kruid bij met peper en zout.
  2. Blus de groenten met de bouillon en laat 10 minuten sudderen. Schenk er de room bij en laat opnieuw even pruttelen. Mix dan de soep glad.
  3. Bak de spekblokjes in de rest van de olijfolie krokant en laat ze even uitlekken.
  4. Verdeel de bloemkoolsoep over de glaasjes en verdeel er de spekjes over. Werk af met de bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 173.88 kcal
Koolhydraten 2.03 g
waarvan suikers 1.1 g
Vet 15.69 g
waarvan verzadigd 8.66 g
Proteïnen 3.37 g
Vezels 0.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin