Gebakken tofu met gember en paprika

20 MIN
2 personen
Gebakken tofu met gember en paprika

Wanneer je denkt dat tofu weinig smaak heeft, dan heb je dit heerlijke gerecht nog niet geprobeerd! Lekker kruidig en krokant gebakken tofu met frisse gember, yum!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g gember
  • 1 rode paprika
  • 1 lente-uitje
  • 250 g tofu
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 stick honing
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamzaad
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de paprika in fijne reepjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Laat de tofu uitlekken en snij in blokjes. Kruid met vijfkruidenpoeder, peper en zout.
  3. Verhit de helft van de sesamolie in een wok en roerbak de knoflook, gember en rode paprika. Voeg na 2 minuten de sojasaus, honing en rijstazijn toe. Laat 2 minuten inkoken en schep dan uit de wok. Verhit de rest van de sesamolie in de wok en bak de tofu rondom aan. Voeg opnieuw de gebakken paprika toe aan de wok en laat nog kort meebakken.
  4. Serveer de rijst met de gebakken tofu en paprika, met de sesamzaadjes en lente-uitjes erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 606.67 kcal
Koolhydraten 76.01 g
waarvan suikers 11.3 g
Vet 19.82 g
waarvan verzadigd 3.21 g
Proteïnen 24.81 g
Vezels 10.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin