Kip in zoetzure saus met zilvervliesrijst

25 MIN
2 personen
Kip in zoetzure saus met zilvervliesrijst

We nemen een echte klassieker van bij de Chinees, maar geven er een gezonde twist aan, door er voedzame zilvervliesrijst bij te serveren. Zo origineel en zo smaakvol. Dit is lekker licht genieten!

Ingrediënten

  • 1 blik ananas
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kipfilet
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 100 g peultjes
  • 1 el chilisaus
  • 1 el arachideolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el maïszetmeel
  • 3 el ketchup
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Laat de ananas uitlekken maar hou het sap bij. Snij de paprika in blokjes van 2 centimeter. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes, hou het groene en witte deel gescheiden. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 20 minuten zachtjes koken tot alle water is opgenomen en de rijst gaar is (zilvervliesrijst heeft een stevigere beet dan witte rijst). Roer de rijst los met een vork.
  3. Kruid de kippenblokjes met peper en zout en wentel ze dan door het maïszetmeel. Verhit de arachideolie in een wok en bak de kippenblokjes rondom aan tot ze mooi goudbruin kleuren.
  4. Voeg dan de blokjes paprika, de peultjes en het witte deel van de lente-ui toe. Roerbak voor 3 minuten. Blus met het ananassap. Laat kort inkoken en voeg dan de blokjes ananas, ketchup, chilisaus, per persoon 2 eetlepels water en wittewijnazijn toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Laat nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  5. Serveer de kip in zoetzure saus met de zilvervliesrijst en werk af met het groene gedeelte van de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 694.29 kcal
Koolhydraten 100.98 g
waarvan suikers 29.26 g
Vet 10.74 g
waarvan verzadigd 1.82 g
Proteïnen 42.94 g
Vezels 8.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin