Kip met geroosterde kokos en rodekoolsla

25 MIN
2 personen
Kip met geroosterde kokos en rodekoolsla

Een kleurrijk en eclectisch gerechtje, deze kip met geroosterde kokos en rodekoolsla. Heel veel smaak, maar weinig koolhydraten. Een lekker gezond toppertje dus. Wie wil proeven?

Ingrediënten

  • 10 g munt
  • ½ potje Griekse yoghurt
  • ½ appel
  • 2 lente-uitjes
  • 2 wortelen
  • 250 g rodekool
  • 30 g rozijnen
  • 20 g kokosrasp
  • 2 kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Hak de munt fijn. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise, suiker, wittewijnazijn, munt, peper en zout.
  2. Schil en snij de appel in fijne blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Schil en rasp de wortelen met een grove rasp. Doe de rodekool, geraspte wortelen, lente-ui, appel en rozijnen in een kom. Meng met 2/3de van de yoghurtdressing. Proef en kruid bij met peper en zout. Dit is de rodekoolsla. Zet even in de koeling.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de kokosrasp toe. Laat 2-3 minuten bakken tot de kokos begint te kleuren. Schep uit de pan.
  4. Verhit de olijfolie in de pan. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak de kipfilets 5 minuten aan elke kant.
  5. Schep de rodekoolsla op borden en leg er een kipfilet bij. Strooi de geroosterde kokosrasp over de kipfilets. Schep er de rest van de yoghurtdressing bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 561.18 kcal
Koolhydraten 37.36 g
waarvan suikers 35.5 g
Vet 26.14 g
waarvan verzadigd 6.6 g
Proteïnen 39.66 g
Vezels 10.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin