Couscoussalade met feta en munt

15 MIN
2 personen
Couscoussalade met feta en munt

Een snelle, frisse en lichte vegetarische salade met Midden-Oosterse invloeden. In 15 minuten zet je deze super gemakkelijke couscoussalade met verschillende groentjes, feta en een muntdressing op tafel. Smakelijk!

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 lente-uitjes
  • ½ komkommer
  • 125 g kerstomaten
  • 40 g zwarte olijven
  • 10 g munt
  • 150 g feta
  • ½ citroen
  • 1 kl komijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en antikleefpan klaar.
  2. Neem per persoon 125 milliliter heet water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  3. Verhit de antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten goudbruin.
  4. Snij de lente-ui in ringen. Snij de komkommer in blokjes. Snij de kerstomaten in kwartjes. Halveer de olijven. Snij de munt fijn. Snij de feta in blokjes.
  5. Pers het sap van de citroen en meng met de extra vierge olijfolie, de fijngesneden munt, de komijn en peper en zout.
  6. Meng de groenten, feta, pijnboompitten en dressing door de couscous. Kruid met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 747.24 kcal
Koolhydraten 62.6 g
waarvan suikers 9.05 g
Vet 43.19 g
waarvan verzadigd 15.08 g
Proteïnen 24.98 g
Vezels 6.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin