Geroosterde paprika's met orzo, feta en gemarineerde kerstomaten

30 MIN
2 personen
Geroosterde paprika's met orzo, feta en gemarineerde kerstomaten

Een verrassende veggie schotel, Griekse stijl. De rode paprika's worden geroosterd in de oven en daarbij komt orzo met blokjes feta, pijnboompitten en olijven én ook nog gemarineerde kerstomaatjes met bladpeterselie en citroen. Een feest van kleuren en smaken!

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen
  • 125 g orzo
  • 30 g pijnboompitten
  • 100 g feta
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Snij de paprika's overlangs in twee en verwijder de zaadjes.
  3. Meng de olijfolie met de balsamico, peper en zout. Leg de paprika's naast elkaar in een ovenschaal met de bolle kant naar beneden en besprenkel ze met de olie. Laat de paprika's 25 minuten garen in de voorverwarmde oven.
  4. Halveer de kerstomaatjes. Snij de bladpeterselie fijn. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Meng de kerstomaten met de extra vierge olijfolie, citroenzeste en -sap, bladpeterselie, peper en zout. (tip: gebruik niet te veel citroensap ineens. Voeg een klein beetje toe tot je de smaak goed vindt).
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met warm water.
  6. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Snij de feta in blokjes. Meng de orzo met de olijven en feta. Kruid met peper en zout.
  7. Verwijder het vel van de paprika's. Verdeel de geroosterde paprika's over borden. Schep er de orzo en de gemarineerde kerstomaten over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 756.52 kcal
Koolhydraten 60.27 g
waarvan suikers 13.6 g
Vet 45.25 g
waarvan verzadigd 12.72 g
Proteïnen 23.2 g
Vezels 9.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin