Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

35 MIN
2 personen
Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

Heerlijk smeltende mozzarella, zachte en sappige kip met een frisse spinaziesalade en ovengeroosterde aardappeltjes erbij. Lekker genieten...

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 1 bol mozzarella
  • 2 kipfilet
  • 125 g kerstomaten
  • 1 sjalot
  • 4 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Verhit 1/4de van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de helft van de spinazie aan totdat die begint te slinken. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en laat even uitlekken. Veeg de pan proper met keukenpapier voor later.
  3. Snij de mozzarella in fijne plakjes. Snij de kipfilets horizontaal in, maar net niet helemaal door. Vouw open en beleg met de gestoofde spinazie en plakjes mozzarella. Vouw de kipfilets toe en prik vast met een prikker. Kruid met peper en zout.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan en bak de gevulde kipfilets 2 minuten aan elke kant. Schep over in een ovenschaal en zet 15 minuten mee in de oven.
  5. Maak ondertussen een salade. Doe de rest van de spinazie in een kom. Snij de kerstomaatjes in kwartjes en de sjalot in fijne ringen en meng ze door de spinazie. Maak een dressing met de extra vierge olijfolie, de balsamico en peper en zout. Meng vlak voor het serveren door de salade.
  6. Serveer de gevulde kipfilets met de spinaziesalade en de geroosterde aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 834.84 kcal
Koolhydraten 40.15 g
waarvan suikers 2.04 g
Vet 50.69 g
waarvan verzadigd 13.24 g
Proteïnen 52.9 g
Vezels 8.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin