Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

35 MIN
2 personen
Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

Wie heeft er zin in een lekker bordje comfort food? Heerlijke gebakken kipfilets met een zalige vulling van spinazie en mozzarella.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 100 g spinazie
  • 2 kipfilet
  • 250 g kerstomaten
  • 10 g krulpeterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el mayonaise
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Pers de knoflook. Snij de mozzarella in plakjes.
  3. Verhit de boter in een pan en bak de knoflook kort aan. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
  4. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij horizontaal in, maar net niet helemaal door. Kruid met peper en zout. Vouw open en verdeel de spinazie en de plakjes mozzarella over de filets. Vouw de kipfilets toe en prik vast met een houten prikker.
  5. Veeg de pan schoon met keukenpapier. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en kleur de kipfilets aan beide kanten. Schep ze over in een ovenschaal, leg de kerstomaatjes erbij en zet nog 15 minuten mee in de oven.
  6. Hak de krulpeterselie heel fijn en meng door de mayonaise.
  7. Schep de gevulde kipfilets met de kerstomaatjes en de geroosterde aardappelen op borden en serveer met een schep peterseliemayonaise.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 880.38 kcal
Koolhydraten 40.93 g
waarvan suikers 2.98 g
Vet 55.39 g
waarvan verzadigd 17.72 g
Proteïnen 52.6 g
Vezels 7.64 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin